Print Page  |  Contact Us  |  Sign In  |  Join Here
Summer School 2017 Schedule
Share |

Schedule at a Glance
  

Sunday, June 4

6:00 - 8:00pm : Registration open

 

Monday, June 5

8:00 - 11:30 : Registration Open

9:00 - 12:00 : Monday Morning Sessions - Limited (3 hours)

9:00 - 12:00 : Monday Morning Optional Plenary Session (3 hours) - "Collaborative Compassionate Care for Maternal Substance Use and Substance Exposed Newborns" - Mara G. Coyle, MD Women & Infants Hospital of Rhode Island Warren Alpert Medical School of Brown University

11:30 - 12:45 : Lunch

1:00 -  2:15 : Opening Plenary Session (1.25 hours) - "The Importance of Our Roles in Prevention, Treatment, and Recovery from Substance Use Disorders" - Haner Hernandez, Ph.D., CADCII, LADCI

2:30 - 5:30 : Monday Courses (3 hours)

5:30 - 6:30 : Dinner

7:00 - 8:15 : Evening Plenary Session (1.25 hours) - "Gateways & Pathways: An Exploration of Community Based Recovery Supports" - Fell Cadwallader and Blair Jenings, Meaningful Trainings

8:30 - 9:15 : Support Groups

TOTAL: 8.5 Continuing Education Contact Hours for attending ALL presentations

 

Tuesday, June 6

7:00 - 8:15 : Breakfast

8:30 - 12:00 :Tuesday Courses (3.25 hours)

12:00 - 1:00 : Lunch

1:00 - 3:45 : Tuesday Courses (2.75 hours)

4:00 - 5:15: State Meetings (1 contact hour)

5:15 - 6:30 : Dinner

7:00 - 9:00 : Evening Plenary Session (2 hours) - "Beyond the Wall" film screening with panel - Panel facilitated by Haner Hernandez, Ph.D., CADCII, LADCI

8:45 - 9:30 : Support Groups

CE TOTAL: 9 Continuing Education Contact Hours for attending ALL presentations

 

 

Wednesday, June 7

7:00 - 8:15 : Breakfast

8:30 - 9:45 : Plenary Session (1.25 hours) - Update on Current Drug Trends - Mary-K O'Sullivan, M.A., LMFT, LADC, LPC

10:00 - 12:00 : Wednesday Courses (2 hours)

12:00 - 1:00 : Lunch

1:00 - 5:15 : Wednesday Courses (4 hours)

5:15 - 6:30 : Dinner

7:00 - 8:30 : Talent Show

8:30 - 9:15 : Support Groups

8:45 - 10:00 : Social Time

CE TOTAL: 7.25 Continuing Education Contact Hours for attending ALL presentations

 

 

Thursday, June 8

7:00 - 8:15 : Breakfast and Key Return

8:30 - 9:45 : Closing Plenary Session (1.25 hour) - "Moving Forward: The Direction of the Behavioral Health Field" - A. Kathryn Power, M.Ed., Regional Administrator, Region 1 Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA) U.S. Department of Health and Human Services

10:00 - 12:00 : Thursday Courses (2 hours)

12:00 - 1:00 : Lunch

1:00 - 4:30 : Thursday Courses (3.25 hours)

CE TOTAL: 6.5 Continuing Education Contact Hours for attending ALL presentations

 

 

CE TOTAL FOR ENTIRE EVENT: 31.25

 

Sign In