Print Page  |  Contact Us  |  Sign In  |  Join Here
Best Practices Program Schedule
Share |

Best Practices School Schedule At A Glance


SUNDAY, August 27

5:00 - 6:00 pm: Registration Open (Check-In)

6:00 - 8:00 pm: Optional Sunday Evening Plenary - "Self-Calming for Counselors: Personalizing Beyond Mindfulness-Based Stress Reduction" by: Anthony R. Quintiliani, Ph.D., LADC - 2 hours

Total: 2 Contact Hours

 

MONDAY, August 28

7:00 - 8:00 am: Breakfast

7:30 - 8:00 am: Registration Open (Check-In)

8:00 - 10:00 am - Monday courses - 2 Hours

10:15 am - 12:00 pm: Monday Courses - 1.75 Hours

12:00 - 1:00 pm: Lunch

1:00 - 2:15 pm: Opening Plenary Session "Moving Forward: The Direction of the Behavioral Health Field" - A. Kathryn Power, M.Ed., Regional Administrator, Region 1 Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA) U.S. Department of Health and Human Services- 1.25 Hours

2:15 - 2:30 pm: Afternoon Break

2:30 - 5:30 pm: Monday Courses Continue - 3 Hours

5:30 pm: Appetizer Reception

6:00 pm: Free Time/Dinner on Own

7:30 - 8:30 pm: Support Groups

7:30 - 8:30 pm: Evening Meditation

Total: 8 Contact Hours (6.75 for Monday Courses and 1.25 for plenary)

 

TUESDAY, August 29 

7:00 - 8:00 am:  Breakfast

8:00 - 10:00 am: Tuesday Courses - 2 Hours

10:00 - 10:15 am: Morning Break

10:15 am - 12:00 pm: Tuesday Courses Continue - 1.75 Hours

12:00 - 12:45 pm: Lunch

12:45 - 3:15 pm: Tuesday Courses Continue - 2.5 Hours

3:15 - 7:15 pm: Free Time/Dinner on Your Own

7:15 - 8:45 pm: Tuesday Evening Plenary - "Recruitment and Retention - Trends, Tactics and Resources" Michele Petersen, MBA, Bi-State Recruitment Center, a service of Bi-State Primary Care Association - 1.5 Hours

8:45 - 9:30 pm: Support Groups

TOTAL: 7.75 Contact Hours (6.25 for Tuesday Courses and 1.5 for plenary)


WEDNESDAY, August 30

7:00 - 8:00 am:  Breakfast

8:00 - 10:00 am: Wednesday Courses - 2 Hours

10:00 - 10:15 am: Morning Break

10:15 am - 12:00 pm: Wednesday Courses Continue -1.75 Hours

12:00 - 12:45 pm: Lunch

12:45 - 3:15 pm: Wednesday Courses Continue - 2.5 Hours

3:15 - 7:15 pm: Free Time/Dinner on Your Own

6:45 - 7:15 pm: Dessert Social

7:15 - 8:45 pm: Evening Plenary - "Working with Veterans and Military Families" - Thomas E. Broffman, PhD, LICSW, CAADAC, CCS, CEAP, Broffman Training & Consultation Services - 1.5 Hours

8:45 - 9:30 pm: Support Groups

TOTAL: 7.75 Contact Hours (6.25 for Wednesday Courses and 1.5 for plenary)

 

THURSDAY, August 3-1

7:00 - 8:00 am: Breakfast

8:00 - 10:00 am: Thursday Courses - 2 Hours

10:00 - 10:15 am: Morning Break

10:15 - 12:00 am: Thursday Courses Continue - 1.75 Hours

12:00 - 12:45 pm: Lunch

12:45 - 3:30 pm: Thursday Courses  Continue - 2.75 Hours

Total: 6.5 Contact Hours (6.5 for Thursday Courses)

 

Grand Total Possible: 32 Contact Hours (includes attendance at all plenaries, including Sunday evening)
Sign In


Calendar

1/18/2018
11th Annual Addiction Medicine Symposium